Wie zijn wij? 

Maurice en Fleur wonen samen in Steenbergen en runnen samen “de zaak”. Maurice is 30 jaar geleden begonnen met wijnen te importeren en levert sindsdien ook aan de horeca. Zo hebben Maurice en Fleur elkaar leren kennen: Fleur had een restaurant en nam wijn af bij Maurice.

Vandaag de dag bestaat “de zaak” genaamd de ConinckWines BV uit een drietal bedrijven: Trattoria da Maurizio waar Maurice de scepter zwaait en Fleur af en toe mee hobbelt in de bediening. De ConinckWines, een wijnleverancier voor de horeca waar Maurice voornamelijk de inkoop en verkoop regelt en Fleur de marketing voor verzorgt. En The Foodystore: omdat tafelen een feest is! Dit laatste vinden wij zelf voornamelijk, haha. We zijn echte Bourgondiërs ;-).

Elk jaar gaan we zo’n 3 keer op trip, ofwel voor wijn of op zoek naar nieuwe producten voor de winkel. Maurice is de technische proever van ons, ik let met name op waar het product het beste past, juist voor de horeca of juist voor de winkel? Afgelopen september hebben we bijvoorbeeld de olijfolie van Frantoio Muraglia ontdekt in Puglia. Zo proberen we The Foodystore steeds te vullen met unieke en goede producten. Die er het liefste ook nog is gezellig uit zien!

In The Foodystore zijn we servicegericht 

Wij streven naar goede service. Dit is iets wat wij beide ontzettend belangrijk vinden. Wellicht komt dit door ons horeca verleden waar wij onszelf altijd gedienstig naar gasten hebben opgesteld en nog steeds doen. Wij luisteren naar de klanten in de winkel en gaan graag voor ze op zoek als ze iets wensen wat wij niet aanbieden in de winkel. Daarnaast denken wij ook graag mee met wijn/spijs combinaties voor als je thuis een menu gaat bereiden. Geen vraag is ons te gek en vragen is weten dus vraag maar raak!

Maurice de Coninck

Staat bekend als de Kreeftenman en zijn tweede bijnaam is Mauriesling. Horeca man pur sang met een enorme passie voor wijn. Duitsland is zijn favoriete wijnland met op een gedeelde tweede plaats Italië en Frankrijk. Je snapt dat als je zoveel passie voor een product hebt ermee wilt werken en dit wilt delen met anderen. Zo is de ConinckWines ontstaan. 

Maurice’s CV in een notendop:

  • Middelbare Hotelschool
  • SVH Leermeester
  • Wijnacademie Maarn
  • De Hoefslag
  • Olau Line
  • Academie Culinaria Amalfi
  • Eigenaar de Gouden Leeuw
  • Eigenaar Vis aan de Markt
  • Eigenaar BijdeConinckBistro
  • Slowfood chef

Fleur Verloo

Na haar opleiding Hospitality management is Fleur in het familie bedrijf Brasserie Sailor’s Inn gaan werken waar zij 8 jaar mede-eigenaresse is geweest. De laatste vier jaar dat ze daar is geweest had ze daarnaast ook nog een eigen bedrijf: Fleur Producties waar ze vier jaar een Food & Fashion Festival (2500 bezoekers) voor organiseerde. Na de geboorte van haar zoontje Timeau heeft ze de stap gemaakt om te stoppen bij Sailor’s Inn en met Fleur Producties. Op zoek naar een nieuw avontuur kwam ze bij Maurice te werken in de winkel. Ondernemend als ze is heeft ze deze taak serieus genomen en haar doel met de winkel is: Over 5 jaar weet heel Nederland dat je voor mooie wijn en tafeldecoratie bij The Foodystore moet zijn!

Fleur’s CV in een notendop:

  • Wijnbrevet Sven-2
  • Leermeester Horeca & Sociale Hygiene
  • Hospitality Management Euro College
  • Mede-eigenaresse Brasserie Sailor’s Inn
  • Organisator FL Festival, 2500 bezoekers
  • Wijnkoningin van Zeeland 
0
    0
    Winkelwagen
    Your cart is emptyReturn to Shop